diumenge, 18 de desembre del 2022

FAQ Preguntes freqüents | Estabilització ICS

Tot seguit us facilitem un seguit de respostes a les preguntes que més freqüentment ens heu realitzat a les xerrades informatives sobre el procés d'estabilització a l'ICS que hem fet al llarg del 2022 tant de forma telemàtica i presencial a diferents centres d'atenció primària i hospitals de l'ICS (llegir+). Aquesta llista de FAQ l'anirem actualizant amb noves preguntes i respostes més freqüents que es produeixin en les xerrades que tenim programades.

ABANS DE COMENÇAR, UN PARELL D’APUNTS

Primer. Per saber a quin dels tres processos d’estabilització (concurs de mèrits, concurs oposició del procés d’estabilització i concurs oposició ordinari) anirà la plaça que ocupes no pensis en la teva antiguitat sinó en l’antiguitat de la plaça, que pot ser superior.

La teva antiguitat és realment important per calcular la teva puntuació en l’apartat dels serveis prestats de cadascun dels barems.

Segon. Prepara les oposicions (llegir+) , ja que els mèrits només són determinants al primer procés (concurs de mèrits). En els dos processos subsegüents (concurs oposició d’estabilització i concurs oposició ordinari), tindrà més pes la nota de les proves de la fase d’oposició que no pas la nota dels mèrits.

Tercer.- Consulta les bases de la convocatòria (llegir+) i els seus annexos per ampliar la informació sobre les proves, temari de la categoria/es a les que et vulguis presentar, etc.

Quart.- Per a qualsevol dubte o negui l'ICS ha habilitat l'adreça de contacte estabilitzacio.ics@gencat.cat 

PREGUNTES FREQÜENTS

1.- Vinc ocupant la plaça des del 2015, llavors només m’he de presentar al concurs de mèrits?

El fet que la plaça que ocupes computi al procés de concurs de mèrits o al procés de concurs oposició del procés d’estabilització, o al procés de concurs oposició ordinari, no impedeix que et presentis als tres processos (concurs de mèrits, concurs oposició del procés d’estabilització i concurs oposició ordinari). 

L’important es que estabilitzis una plaça, en un o altre procés, ja que pel criteri de continuïtat assistencial tindries l'opció de quedar-te al lloc que estàs ocupant interinament, independentment del procés en el que que la plaça s’hagi inclòs inicialment.

2.- Porto interina a l’ICS des del 15 de juliol de 2019. Només em puc presentar a les oposicions ordinàries?

Et pots presentar als tres processos (concurs de mèrits, concurs oposició del procés d’estabilització i concurs oposició ordinari) independentment del temps que portis treballant a l’ICS. Les convocatòries són obertes a tota la ciutadania.

3.- Porto interina a l’ICS des del 20 de gener del 2020. Estic tranquil·la perquè la plaça que ocupo no sortirà aquestes processos selectius.

Has de tenir en compte que el lloc que tu ocupes pot haver estat ocupat de manera temporal i ininterrompuda abans que tu i que tot aquest temps comptabilitza.

4.- Probablement guanyaré plaça pel concurs de mèrits però no tinc el títol de català. Què he de fer?

Abans de treure les llistes definitives l’ICS convocarà a les persones aspirants que no tinguin el títol de català necessari a l’examen corresponent. Si entre la data de la convocatòria i la data de l’examen aconsegueixes el títol de català necessari, aquest t’eximirà de fer la prova un cop el presentis com determini la convocatòria. Més info a l'entrada Prova i exempcions del nivell de coneixement de la llengua catalana | Estabilització ICS (llegir+)

5.- Fins a quina data serveixen els mèrits?

D'acord amb la base 9 de la convocatòria només seran valorats els mèrits que, d'acord amb el barem d'aplicació, hagin estat obtinguts fins a la data de publicació al DOGC de la convocatòria, és a dir el 30/12/2022, sense perjudici del que es preveu per les exempcions de les proves del nivell de coneixements de llengua catalana i espanyola (llegir+).

6.- El temps treballat en altres categories em serveix?

No, només serveixen els serveis prestats en la mateixa categoria i especialitat a la qual s’opta.

7.- Jo estic en promoció interna temporal. Està afectada la plaça que ocupo ?

Des de la Intersindical entenem que en una promoció interna temporal es compleix el requisit de ser una plaça ocupada de manera temporal i ininterrompuda i que, per tant, és objecte de convocatòria.

8.-  Per anar avançant, suposo que seria recomanable que portés a RRHH els mèrits nous que tinc per tal que me'ls validin. Molts dels mèrits antics ja els tinc validats al SGRH i els nous mèrits ja els he introduït a l'SGRH. Serà necessari presentar tots els mèrits un altre cop quan s'obri la convocatòria? O bé si ara ja ho validen les gestores de la borsa de treball, ja no serà necessari tornar-los a presentar quan surti la convocatòria?

El tribunal de la convocatòria citarà a les persones aspirants per tal de portar tots els mèrits associats, malgrat ja els tinguis validats a l'SGRH, i validar-los mitjançant el sistema INGESTA(llegir+), que és un sistema diferent del SGRH.

Els mèrits que només els presentaràs una única vegada.

9.- . Si s'hagués de presentar tot un altre cop,... Jo, en concret, tinc molts cursos, articles publicats, pòsters,... Serà necessari aportar tot això (que són molt documents,...) una altra vegada (que ja ho tinc validat; excepte els nous mèrits, com us deia)? O potser només m'he de centrar bàsicament en els serveis prestats, el doctorat (que ja em dóna la màxima puntuació, 17 punts, de formació) i el nivell avançat de l'ACTIC?

Molt probablement amb una part dels teus mèrits tindràs prou per a arribar al topall de mèrits de formació continuada i reglada. Quan surti la convocatòria fes una ullada al barem de mèrits i assegura't que amb el que presentes tens prou per a arribar al topall (pots fer servir la nostra calculadora de mèrits per aquest càlcul). Si els presentes tots, el tribunal de la convocatòria ja valorarà quins valen i quins no.

10.- Pels serveis prestats cal aportar un document del temps que s'ha treballat a l'ICS? 

Aquesta informació ja la té l'ICS i per tant no caldrà aportar-la novament.

11.- Per quin torn m'he de presentar, torn lliure o promoció interna?

Dels tres processos, concurs de mèrits i de concurs oposició dels procés d'estabilització i  concurs oposició ordinari, l’únic que compta amb promoció interna és aquest darrer. Per tant, només és determinant en cas les teves opcions d'obtenir plaça passin per aquesta tercera fase.

Per a optar al torn de promoció interna cal estar en situació administrativa d'actiu a l’ICS i haver prestat serveis amb plaça en propietat almenys dos anys en la categoria de procedència (diferent de la que vols incriure't) abans del dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds (30/01/2022).

En el supòsit que la persona aspirant no compleixi els requisits específics per participar pel torn de promoció interna, la seva sol·licitud es traslladarà automàticament al torn lliure.

12.- Sino tinc el nivell de català de la categoria a la que hem presento he de fer un examen? He de fer-ho per a cadascuna de les 3 fases de la convocatòria?

Sino acredites el nivell de català corresponent hauràs de realitzar unes proves d'acord amb les bases comunes 10.2.1 de la convocatòria.

Del català només t'examines una única vegada, perquè és una única convocatòria amb 3 fases.

Igual que els mèrits que només els presentaràs una única vegada.

13.- Quantes vegades hauré de presentar-me per les proves del temari transversal i específic?

Les proves sobre les matèries contingudes al temari transversal comú per a totes les categories i sobre les del temari publicat per a cada categoria, només es realitzen en el transcurs de la fase 2 i ja serveixen per la fase 3. 

La nota d'aquestes proves tindrà un pes de 60 punts per a la fase 2 i un pes de 2/3 parts (66.66 punts) a la fase 3.

14.- He fet la inscripció però m'he equivocat al introduïr les meves dades al formulari. Les puc rectificar? Com?

Les podries rectificar només dins el termini d'inscripció, mitjançant l'SGRH. 

Si les dades introduides al formulari són les correctes (per exemple vas marca promoció interna però surts com a admesa al torn lliure a l'apartat Sistema d'accés), pots exercir el teu dret de rectificació d'acord amb allò establert en la normativa de protecció de dades personal quant a dades inexactes.

A més la convocatòria ja preveu el procediment amb el que pots fer aquest exercici a la base comuna 4.Sol·licitud de participació de l'Annex 1:

Òrgan responsable del tractament: Direcció Gerència de l'Institut Català de la Salut.

Finalitat del tractament: Gestió de recursos humans, control horari, incompatibilitat, vigilància de la salut i prevenció de riscos laborals del personal.

Exercici de drets: es poden exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i limitació de les dades davant el responsable del tractament. En el cas que vulgueu exercir-los, d'acord amb el que estableix l'article 85,1 del Decret 76/2020, de 4 d'agost, d'Administració digital, ho haureu de fer de manera obligatòria a través de mitjans electrònics mitjançant la petició genèrica que trobareu a l'enllaç següent: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Peticio-generica 

Per tant, per exercir-los ho haureu de fer mitjançant un escrit que haureu d'aportar mitjançant el tràmit https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Peticio-generica 

Model d'escrit

En el formulari haureu d'incloure les vostres dades d'identificació i contacte, i en els apartats següents podeu fer servir el següent model i adaptar-ho a vosaltres

Motiu de la petició

Assumpte 

Exercici dret de rectificació sol·licitud de participació en els processos selectius d'estabilització de l'ICS

Exposo 

Per mitjà d’aquest escrit presento les següents al·legacions i exerceixo el dret de rectificació, de conformitat amb el que preveu l'article 16 del Reglament UE 2016/679, General de Protecció de Dades (RGPD), de les meves dades personals en la sol·licitud de participació en la convocatòria dels processos selectius d'estabilització mitjançant els sistemes de concurs de mèrits i de concurs oposició, i del procés ordinari (taxes de reposició) pel sistema de concurs oposició.

Sol·licito 

Que es procedeixi a acordar la rectificació de les meves dades personals següents de la categoria: (detalleu la categoria a la que voleu fer la rectificació).

Dades sobre les quals sol·licito el dret de rectificació: (detalleu les dades sobre les quals voleu fer la rectificació)

On va adreçada

Ens destinatari

Institut Català de la Salut

Documentació annexa

Podreu adjuntar fins a arxius si ho considereu necessari.

De la resta del formulari haureu d'incloure totes les dades obligatòries de contacte que se us demanin, la vostra adreça, i activar, el checkbox conforme declareu que "He llegit i accepto la informació bàsica sobre protecció de dades.", donant així el vostre consentiment sense el qual el tràmit no es durà a terme.

 

Recordeu que al nostre bloc podeu consultar el nombre de places per categoria i especialitat (llegir+), els criteris (llegir+), els barems (llegir+), calcular els vostres mèrits (llegir+) i que el proper 10 de gener de 2023 a les 11h i a les 17h farem una xerrada informativa telemàtica (llegir+).

*Pacte de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre els criteris d’aplicació als processos d’estabilització derivats de la Llei 20/2021, els pendents de convocar de l’oferta PESCO 2017 i els corresponents a l’oferta ordinària (taxa de reposició) dels anys 2019, 2020, 2021 i, si és aprovada amb anterioritat a la publicació de la convocatòria, de la taxa de reposició del 2022. 

Comparteix si coneixes algú afectat

A Sanitat tots els col·lectius professionals #Som1Equip i tots som #Imprescindibles!