divendres, 2 de desembre del 2022

Carrera professional ICS 023

El passat 28 de novembre es va publicar al DOGC la convocatòria per sol·licitar els nivells de carrera professional de personal estatutari de tots els grups professionals de l'àrea funcional sanitària i de l'àrea funcional de gestió i serveis de l'Institut Català de la Salut. 

En cas que les sol·licituds es resolguin durant l’any 2023, els efectes econòmics es produiran des del dia 1 de gener de 2023 (llegir+).

A partir de l'1 de desembre de 2022 s'inicia doncs la campanya carrera professional 2023 - N1234O23 - d'acord amb les següents instruccions:

Les sol·licituds s'han de formalitzar i registrar exclusivament per via telemàtica mitjançant el mòdul de “carrera professional” de l'aplicació Sistema de Gestió de Recursos Humans (SGRH) a través de les adreces següents:

El termini per fer la sol·licitud és de l’1 al 31 de desembre de 2022, ambdós inclosos.

Fora d’aquest termini el mòdul de carrera professional de l’aplicació SGRH no estarà operatiu.

Els professionals podran registrar més d'una sol·licitud, encara que només la darrera serà la que es tindrà en compte

En cas que NO constin mèrits pendents de validar (PVA/PCL) o acreditats incorrectament (AII), la sol·licitud telemàtica serà suficient, i NO serà necessari presentar-la a registre.

En cas contrari, cal presentar la “Relació de mèrits per a la sol·licitud de carrera per acompanyar-hi els certificats acreditatius dels mèrits pendents de validar” que es troba a la  sol·licitud generada a l’SGRH juntament amb els mèrits que els manca presentar l’acreditació documental que apareguin identificats amb l’estat:

  • PVA/PCL : Pendent de validar. Pendent de classificar.
  • AII : Acreditació documental incompleta o incorrecta.


La presentació de mèrits per Carrera Professional es pot realitzar presencialment o
electrònicament, segons el tipus de mèrits que calgui presentar.
Per a la presentació de documents originals en PAPER (signats manualment) és
necessari sol·licitar cita prèvia per telèfon, presencialment o mitjançant correu
electrònic a les oficines de registre que cada Gerència/SAP/Hospital determini.

Caldrà presentar la sol·licitud descarregada de l’SGRH i portar-la signada juntament amb els mèrits en estat PVA/PCL o AII d'acord amb les instruccions de la vostra Gerència / Hospital. (No cal portar fotocòpies).

Podeu consultar el manual breu sobre la presentació de sol·licituds de carrera professional a la pantalla d'inici de l'aplicació de carrera professional de l'SGRH.

Nota important per aquelles persones que hagin prestat serveis a les UAC com a zelador/a i tècnic/a en cures auxiliars d'infermeria (TCAI): A partir d'aquest any, com ja havíem reclamat des del passat 2021 (llegir+), l'ICS tindrà en compte també els serveis prestats amb anterioritat a l'1 de novembre de 2002.
En relació amb els efectes econòmics consulteu la següent entrada (llegir+).

També podeu consultar la següent informació:
  • Guia informativa Carrera professional ICS (llegir+)
  • II ACORD de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal estatutari de l'Institut Català de la Salut (llegir+). Apartat 6.1 i subsegüents 
  • Acord de la Mesa sectorial de negociació de Sanitat pel qual s'estableixen criteris sobre el personal estatutari adscrit a les Unitats d'Atenció al Ciutadà (UAC) a l'Atenció Primària de l'empresa pública Institut Català de la Salut (llegir+). Modifica el Punt 4 de l'apartat 6.1.4.1 del II Acord. Inclou un punt 5 bis. a l'apartat 6.1.4.1 del II Acord. Important pel personal que tingui serveis prestats en llocs de treball de Zelador/a o TCAI amb tasques de recepció, programació i atenció al ciutadà: al mòdul de Carrera Professional, apartat PROFESSIONAL,opció Càlcul Serveis Prestats, i fent clic a la Campanya Ordinària 2023 Nivells 1, 2, 3 i 4  accediu al detall del càlcul de serveis prestats i podreu veure si se us computen o no els serveis prestats d'aquests llocs de treball.
  • Instrucció 13/2007 Homologació de carrera professional d’altres Serveis de Salut (llegir+)