diumenge, 18 de desembre del 2022

FAQ Elecció presencial de servei d'atenció primària (SAP) / Hospital | 2on acte d'elecció

 

Dins del procediment d'elecció de plaça (llegir+), el segon acte és el d'elecció de Servei d'Atenció Primària (SAP) o Hospital, excepte aquelles persones que han escollit l’Hospital Universitari Vall d’Hebron que queden adscrites directament a aquest hospital per ser una única destinació i, per tant, no es realitzarà en aquest cas el segon acte d’elecció. 

Tot seguit us informem dels aspectes més importants a tenir en compte en el segon acte d'elecció de plaça.


Publicació del resultat del primer acte d’elecció de Gerència Territorial i de la data, hora i lloc del segon acte d´elecció

Una vegada escollida la Gerència territorial al 1er acte d'elecció (llegir+), el tribunal de cadascuna de les convocatòries de categories i especialitats concretes publicarà una diligència de Publicació del resultat del primer acte d’elecció de Gerència Territorial i de la data, hora i lloc del segon acte d´elecció.

Normes d'accés al segon acte d'elecció

Data, hora i lloc 

Cadascuna de les diligències del tribunal qualificador de la convocatòria específica del procés selectiu per proveir places bàsiques de la categoria indicarà la data, l'hora i el lloc als que les persones aspirants us haureu de presentar degudament identificades o amb el corresponent atorgament de representació si delegueu la vostra elecció en qualsevol altra persona.


Identificació

Per accedir a la realització del segon acte d’elecció, les persones aspirants convocades hauran d’acreditar la seva identitat amb la presentació en format original del DNI, permís de conduir o passaport, tot i que es pot delegar l’elecció en els termes previstos a la normativa vigent. 

Delegar l'elecció mitjançant un atorgament de representació

Podeu accedir a un model d'atorgament de la representació al següent enllaç.

Incomparexença

Les persones aspirants que no compareguin, personalment o per delegació amb l'acreditació corresponent, als actes d'elecció de destinació perdran el dret d'escollir destinació i seran excloses de la convocatòria.

S'entendrà que no hi ha compareixença de la persona aspirant en el moment que sigui cridada públicament per tercera vegada, en el lloc on es facin els actes d'elecció de destinació, i no es presenti ni la persona interessada ni la persona en qui pugui haver delegat.

Ordre d'elecció SAP / Hospital (excepte Hospital Universitari Vall d'Hebron) 

L'ordre d'elecció de SAP / Hospital (excepte Hospital Universitari Vall d'Hebron) es realitza segons el resultat de la convocatòria (rànquing).


Següent pas: 3er acte d'elecció

Al 2n acte d'elecció, a les persones aspirants se les podrà convocar per escollir plaça i destinació d'acord amb els criteris que siguin d'aplicació en cada moment. 

Actualment l'ICS prioritza el criteri de continuitat assistencial, és a dir, quedar-se en aquella plaça i destinació a on la persona aspirant està treballant actualment, sempre que hagi escollit el mateix àmbit de gerència territorial en el primer acte d'elecció i el mateix servei d'atenció primària o hospital en el segon acte d'elecció.

En cas contrari, l'ordre d'elecció es farà per resultat de la convocatòria (rànquing).

Ens quins casos pot no aplicar el criteri de continuïtat assistencial

  1. Persones que volen canviar de destinació voluntàriament.
  2. Quan en una destinació hi ha més candidates que places ofertades (les diferents aspirants accediran a la destinació per resultat de la convocatòria -rànquing-).



Nota sobre la capacitat funcional favorable que caldrà acreditar a la pressa de possessió (últim acte d'elecció)

Una vegada superat el procés selectiu per a l'accés a la condició de personal estatutari de l'Institut Català de la Salut, la persona aspirant ha de tenir i acreditar la capacitat física i psíquica necessària per a l’exercici de les funcions pròpies de la categoria i llocs convocats, la qual cosa s’acreditarà mitjançant el reconeixement mèdic en el centre que es determini o la presentació de certificat mèdic oficial. Podeu ampliar la informació aquí.

Important: En relació amb lacreditació de la capacitat funcional necessària per la pressa de possessió, els tribunals qualificadors de les convocatòries TDPI-LLIURE-2019, TCAI-LLIURE-2018, DSI-LLIURE-2018, i AUX.ADM.LLIURE-2018  han publicat que es realitzarà previsiblement al mes de febrer de 2023, que l'ICS ha facilitat un enllaç per tal que les persones aspirants que han obtingut destinació accedeixin a un qüestionari sobre aquest aspecte https://wsm.ics.gencat.cat/questionarivaloracio/

Aquest enllaç serà operatiu a partir del dia 2 de gener de 2023Per a més informació en relació amb aquest tema les persones aspirants es poden adreçar al següent correu electrònic mt.ics@gencat.cat

Per tant per aquestes convocatòries, en principi, no caldrà acreditar la capacitat funcional favorable mitjançant el reconeixement mèdic en el centre que es determini o la presentació de certificat mèdic oficial, sino que s'acreditarà mitjançant el qüestionari especificat.


Per ampliar informació relacionada amb el nomenament i presa de possessió podeu consultar les seguënts entrades del bloc

  • FAQ Procediment d'elecció de plaça ICS (llegir+)
  • FAQ Elecció telemàtica de gerència territorial | 1er acte d'elecció plaça ICS (llegir+)
  • FAQ sobre el nomenament i presa de possessió com a personal estatutari fix de l'ICS (llegir+)
  • FAQ sobre cobertura de places reservades a persones amb la condició de discapacitat en processos selectius de l'ICS (llegir+)
  • FAQ sobre com acreditar la capacitat funcional favorable (llegir+
  • Certificat negatiu d'antecedents penals per delictes sexuals (llegir+)