dissabte, 25 de novembre del 2023

Carrera professional ICS 2024

El passat 24 de novembre es va publicar al DOGC la convocatòria per sol·licitar els nivells de carrera professional de personal estatutari de tots els grups professionals de l'àrea funcional sanitària i de l'àrea funcional de gestió i serveis de l'Institut Català de la Salut. 

A partir de l'1 de desembre de 2023 s'inicia doncs la campanya carrera professional 2024 - N1234O23 - d'acord amb les següents instruccions:

On presentar la sol·licitud

La sol·licitud telemàtica estarà disponible per mitjà de l'aplicació informàtica de carrera professional a la qual s'accedeix mitjançant el mòdul de “carrera professional” de l'aplicació Sistema de Gestió de Recursos Humans (SGRH) a través de les adreces següents:

Suport per presentar la sol·licitud

Les unitats de Recursos Humans dels diferents àmbits de gestió de l'Institut Català de la Salut facilitaran l'assistència tècnica dins del termini fixat per la convocatòria.

Termini per presentar la sol·licitud

El termini per fer la sol·licitud és de l’1 al 31 de desembre de 2023, ambdós inclosos.

Fora d’aquest termini el mòdul de carrera professional de l’aplicació SGRH no estarà operatiu.

Només es resoldrà una sol·licitud per professional. Si el o la professional registra més d'una sol·licitud, el registre de l'última sol·licitud implica el desistiment de la sol·licitud o les sol·licituds registrades amb una data i hora anteriors i, per tant, es resoldrà només l'última sol·licitud registrada.

Mèrits associats a la sol·licitud

Es valoraran els mèrits que hagin estat realitzats en el període de còmput d'acord amb el que estableix el II Acord, i sempre que aquests s'hagin realitzat fins al 31 de desembre de 2022.

S'han d'incloure en la sol·licitud tots els mèrits de formació, docència i recerca que hagin estat detallats en el mòdul “Gestió de currículum” de l'SGRH fins al moment en què es formuli la sol·licitud de carrera professional. Els mèrits corresponents a activitat i valoració de competències i compromís amb l'organització s'han d'incloure de forma automàtica durant la tramitació del procés de carrera professional.

Condicions per valorar els mèrits associats

Es valoraran els mèrits que hagin estat obtinguts en el període de còmput d'acord amb el que estableix el II Acord i sempre que hagin estat realitzats abans del 31 de desembre de 2023, inclòs.

Els mèrits corresponents a les activitats de formació contínua fetes a l'Institut Català de la Salut, que han d'haver estat necessàriament identificats a l'aplicació SGRH (mòdul de Formació) s'inclouen de forma periòdica i automàtica al Gestor de currículum, sense necessitat de cap validació posterior. Tots aquests mèrits, sempre que estiguin dins el període de còmput del nivell de carrera sol·licitat, seran associats de forma automàtica a la corresponent sol·licitud.

Els mèrits corresponents a les activitats de formació contínua fetes a l'Institut Català de la Salut, que han d'haver estat necessàriament identificats a l'aplicació SGRH (mòdul de Formació) s'inclouen de forma periòdica i automàtica al Gestor de currículum, sense necessitat de cap validació posterior. Tots aquests mèrits, sempre que estiguin dins el període de còmput del nivell de carrera sol·licitat, seran associats de forma automàtica a la corresponent sol·licitud.

Procediment per acreditar els mèrits no validats

En cas que NO constin mèrits pendents de validar (PVA/PCL) o acreditats incorrectament (AII), la sol·licitud telemàtica serà suficient, i NO serà necessari presentar-la a registre.

En cas contrari, cal presentar la “Relació de mèrits per a la sol·licitud de carrera per acompanyar-hi els certificats acreditatius dels mèrits pendents de validar” que es troba a la  sol·licitud generada a l’SGRH juntament amb els mèrits que els manca presentar l’acreditació documental que apareguin identificats amb l’estat:

  • PVA/PCL : Pendent de validar. Pendent de classificar.
  • AII : Acreditació documental incompleta o incorrecta.

La presentació de mèrits per Carrera Professional es pot realitzar presencialment o
electrònicament, segons el tipus de mèrits que calgui presentar.

Per a la presentació de documents originals en PAPER (signats manualment) és
necessari sol·licitar cita prèvia per telèfon, presencialment o mitjançant correu
electrònic a les oficines de registre que cada Gerència/SAP/Hospital determini.

Caldrà presentar la sol·licitud descarregada de l’SGRH i portar-la signada juntament amb els mèrits en estat PVA/PCL o AII d'acord amb les instruccions de la vostra Gerència / Hospital. (No cal portar fotocòpies).

Nota important per aquelles persones que hagin prestat serveis a les UAC com a zelador/a i tècnic/a en cures auxiliars d'infermeria (TCAI)

A partir de la campanya 2023 com ja havíem reclamat des del passat 2021 (llegir+), l'ICS té en compte també els serveis prestats d'atenció a l'usuari amb anterioritat a l'1 de novembre de 2002.

Efectes econòmics
En cas que les sol·licituds es resolguin durant l’any 2024, els efectes econòmics es produiran des del dia 1 de gener de 2024 (llegir+).

Més informació

En la següent entrada del blog de La Intersindical a l'ICS trobareu informació pràctica sobre els requisits de temps de serveis prestats i de puntuació mínima per nivell i grup professional i també sobre la valoració dels factors de formació, docència i recerca.

Podeu consultar el manual breu sobre la presentació de sol·licituds de carrera professional a la pantalla d'inici de l'aplicació de carrera professional de l'SGRH.

En relació amb els efectes econòmics consulteu la següent entrada (llegir+).

Acords i instruccions:
  • II ACORD de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal estatutari de l'Institut Català de la Salut (llegir+). Apartat 6.1 i subsegüents 
  • Acord de la Mesa sectorial de negociació de Sanitat pel qual s'estableixen criteris sobre el personal estatutari adscrit a les Unitats d'Atenció al Ciutadà (UAC) a l'Atenció Primària de l'empresa pública Institut Català de la Salut (llegir+). Modifica el Punt 4 de l'apartat 6.1.4.1 del II Acord. Inclou un punt 5 bis. a l'apartat 6.1.4.1 del II Acord. Important pel personal que tingui serveis prestats en llocs de treball de Zelador/a o TCAI amb tasques de recepció, programació i atenció al ciutadà: al mòdul de Carrera Professional, apartat PROFESSIONAL,opció Càlcul Serveis Prestats, i fent clic a la Campanya Ordinària 2023 Nivells 1, 2, 3 i 4  accediu al detall del càlcul de serveis prestats i podreu veure si se us computen o no els serveis prestats d'aquests llocs de treball.
  • Instrucció 13/2007 Homologació de carrera professional d’altres Serveis de Salut (llegir+)



🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat