dijous, 28 de desembre del 2023

Complement de dedicació exclusiva | Retribucions ICS

El complement és fruit del II Acord de la Mesa Sectorial de negociació de sanitat sobre les condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut, i a l'ICS s'ha desenvolupat mitjançant instruccions de la direcció gerència. El recent preacord del III Acord, ha introduït algunes novetats.

El complement específic de dedicació exclusiva està destinat al personal facultatiu especialista, metges/esses d'urgencies i metges/esses amb assignació de funció assistencials (tècnic/a titulat/ada en odontologia), que compleixin els següents requisits:
  • No dedicar-se a altres activitats remunerades propies de l'exercici de la professió per compte propi o d'altri, llevat de la docent, que superin en import anual els 12.500€.
L'incompliment d'algun dels requísits precitats comportarà la pèrdua del dret a la percepció durant un temps equiparable al del seu incompliment. 

Així mateix, el professional haurà de comunicar qualsevol variació relativa a les seves activitats que pugui comportar la revisió de la percepció d'aquest complement. 

La concessió d'aquest complement requereix la sol·licitud expressa del professional interessat, una declaració inicial expressa i fefaent del compliment dels requisits i l'autorització a l'ICS per demanar les dades que acreditin el manteniment d'aquestes condicions. 

Un cap concedida la percepció del comptement, la renovació es fara de manera automàtica (abans calia fer una sol·licitud de manteniment al mes de gener de cada any), excepte si de les dades rebudes de l'AEAT es detecta un incompliment deis requisits. 

El complement de dedicació exclusiva és un complement personal, i si el professional canvia d'unitat de prestació de serveis o canvia el seu nomenament (sense solució de continuïtat) mantindrà també el dret a la seva percepció sense interrupció.

Tràmits relacionats amb el complement de dedicació exclusiva
Per a la sol·licitud o tràmits d’aquest procediment s’han habilitat formularis específics, els quals són d’ús obligatori.

1.Sol·licitud del complement

Aquest tràmit es pot sol·licitar en qualsevol moment.

A través de mitjans electrònics mitjançant l’eina designada per l’ICS que trobareu a l’enllaç següent: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/ICS009_Comp_ded_exclusiva_fac_esp?moda=1

2. Renúncia al complement

Aquest tràmit també es pot sol·licitar en qualsevol moment.

A través de mitjans electrònics mitjançant l’eina designada per l’ICS que trobareu a l’enllaç següent: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/ICS009_Comp_ded_exclusiva_fac_esp?moda=2



Per a qualsevol dubte o aclariment sobre la tramitació del complement per dedicació exclusiva podeu contactar amb la unitat de gestió de la vostra Gerència/Hospital.


🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat