dimarts, 9 de gener del 2024

Calendari laboral i saldo o escreix de jornada ordinària diürna del personal estatutari de l'ICS per al 2024

El 2024 s'han establert 13 festes laborals autonòmiques, de les quals dos recauen en dissabte. Per tant hi hauran 11 festius intersetmanals als quals s'hauran de sumar els dos festius locals, sempre que aquests recauen en dies laborables.

Com cada any, La Intersindical a l'ICS us facilitem informació amb el calendari laboral de l'any 2024 i el càlcul de saldo horari genèric per a una jornada ordinària diürna, la qual aquest 2024 serà de 1599 hores.

També us facilitem informació sobre els dies addicionals de vacances per antiguitat i sobre els dies addicionals per assumptes particulars per antiguitat.

Al 2024 dues de les 13 festes laborals autonòmiques recauen en dissabte (el 6/1/2024 i el 12/10/2024). Per tant, al 2024 hi han 11 festes laborals autonòmiques que recauen en dies laborables.

Si sumem els dos festius locals tenim les 13 festes que recauen en dies laborals al 2024.

Hi han localitats on algun dels dos o els dos festius locals poden recaure en dissabte. 

Tot això pot fer variar el saldo anual d'hores.

Festes laborals autonòmiques

Segons l'Ordre per la qual s'estableix el calendari oficial de festes laborals a Catalunya per a l'any 2024, les festes laborals autonòmiques són:

  1. 1 de gener, dilluns
  2. 6 de gener, dissabte
  3. 29 de març, divendres
  4. 1 d'abril, dilluns
  5. 1 de maig, dimecres
  6. 24 de juny, dilluns
  7. 15 d'agost, dijous
  8. 11 de setembre, dimecres
  9. 12 d'octubre, dissabte
  10. 1 de novembre, divendres
  11. 6 de desembre, divendres
  12. 25 de desembre, dimecres
  13. 26 de desembre, dijous

Festes laborals locals

A més de les festes laborals autonòmiques esmentades, s'han fixat dues festes locals mitjançant altra Ordre per la qual s'estableix el calendari de festes locals a Catalunya per a l'any 2024.

Calendari anual 2024 (Consulta, imprimeix i comparteix!!)





(actualitzat a data 26/2/2024) 

Saldo de jornada ordinària del personal metge i altre titulat superior sanitari del grup A1

El saldo/escreix per a una jornada ordinaria diürna de 1642 hores anuals i amb una jornada diària de 7,5h queda així: 

 - Centres de treball sense cap festa local que recaigui en dissabte (15h i 30 minuts d'escreix*)

 - Centres de treball amb 1 festa local que recaigui en dissabte (23h d'escreix*)

 - Centres de treball amb 2 festius locals que recaiguin en dissabte (30h i 30 minuts d'escreix*)

Saldo de jornada ordinària del personal que treballava en jornada ordinària de 1.642 hores i que redueix a 1.599 hores anuals, amb una distribució de dilluns a divendres

D'acord amb la Instrucció per a l’elaboració del calendari laboral 2024 i següents en aplicació del III acord de condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut la reducció de 43 hores per la substitució de la jornada ordinària de 1.642 hores a 1.599 hores anuals feta d'acord amb l'aplicació del III Acord de condicions de treball per al personal estatutari de l’ICS anuals, amb una distribució de dilluns a divendres, es farà la meitat en jornades senceres a elecció del professional, i l’altra meitat sobre l’horari diari que es venia realitzant.Els dies d’elecció del professional hauran de ser compatibles amb les necessitats del servei.

El saldo/escreix per a una jornada ordinaria diürna de 1599 hores anuals i amb una jornada diària de 7 hores i 30 minuts que es veurà reduïda a 7 hores i 24 minuts, a l'efecte de reduir en les jornades diàries de 7,5 hores la meitat de les 43 hores de reducció queda així:

 - Centres de treball sense cap festa local que recaigui en dissabte (14h i 54 minuts d'escreix*)

 - Centres de treball amb 1 festa local que recaigui en dissabte (22h i 18 minuts d'escreix*)

 - Centres de treball amb 2 festius locals que recaiguin en dissabte (29h i 42 minuts d'escreix*)

Saldo de jornada ordinària del personal que treballa a torns que cobreixen les 24 hores al dia, 7 dies a la setmana i 365 dies l’any (7-7-10,12+12 o d’altres)

D'acord amb la Instrucció per a l’elaboració del calendari laboral 2024 i següents en aplicació del III acord de condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut la reducció de jornada de les 1.642 hores anuals a les 1.599 hores anuals efectives, de les 1.472 a les 1.445 hores en el torn de nit, i proporcionals per al torn rodat, per al personal que treballa a torns que cobreixen les 24 hores al dia, 7 dies a la setmana i 365 dies l’any, s’ha de fer descomptant dies complets, dels quals la meitat hauran de ser en tot cas a elecció del professional, i l’altra meitat seran fixats en el calendari per la institució.Els dies d’elecció del professional hauran de ser compatibles amb les necessitats del servei.

En aquests casos:

  • Torn diürn: 43 hores a repartir en jornades equivalents a la jornada diària que es realitzi (meitat hauran de ser en tot cas a elecció del professional, i l’altra meitat seran fixats en el calendari per la institució).
  • Torn nocturn: 27 hores a repartir en jornades equivalents a la jornada diària que es realitzi(meitat hauran de ser en tot cas a elecció del professional, i l’altra meitat seran fixats en el calendari per la institució).

Saldo de jornada ordinària del personal que treballa en torn rodat i ACUT

Al personal que tingui assignat un torn de treball rodat, és a dir, que realitzi jornades de torn diürn i jornades de torn nocturn, li serà ajustada la seva jornada anual tenint en compte la part proporcional de jornada que realitza en ambdós torns. 

Per al personal que treballa als ACUTS, es mantindran els mateixos criteris de còmput de la jornada diürna i nocturna vigents, adaptats a la nova jornada anual pactada.

El saldo en aquests casos, per tant, serà equivalent a les hores que sobrepassin la jornada anual ordinària proporcional de cada professional.

*Nota: si no es fa el 100% de la jornada efectiva ordinària anual (1599h diürna, 1445h nocturna) o si es compacta la jornada planificada o altres situacions individuals, el saldo horari variarà. 

El gaudiment del saldo horari s’ha de pactar amb l’equip directiu del centre /servei i ha de quedar reflectit al calendari anual amb suficient antelació.


En cas de dubtes sobre aquests saldos pots posar-te en contacte amb La Intersindical a l'ICS enviant-nos un correu a ics@intersindical-csc.cat


Dies addicionals de vacances per anys de serveis prestats


Dies addicionals d'assumptes personals per antiguitat

Podeu ampliar la informació a: Permís per assumptes particulars per antiguitat


🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat