dijous, 5 de setembre del 2024

Aplicació de la disposició addicional trentena del Decret Legislatiu 1/1997, adjudicació als aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça

L'ICS va aplicar de forma excepcional la disposició addicional 30a als processos selectius DSI LLIURE-2018 i 162 i TCAI LLIURE-2018, el que coneixem com a REPESCO 2018. Però en què consisteix aquesta disposició addicional trentena i com es pot aplicar a processos selectius ordinaris en curs actualment a l'ICS. T'ho expliquem a continuació:

Tal i com disposa el preàmbul de la Llei 8/2023, de 12 de maig, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, de foment de la promoció interna i d'agilitació de la cobertura de llocs de treball amb funcionaris de carrera amb la disposició addicional trentena del Decret Legislatiu 1/1997 es pretén pal·liar la dificultat derivada del fet que els procediments d'accés a l'ocupació pública no es desenvolupen, en molts casos, amb l'agilitat i la celeritat necessàries per a permetre la dotació de personal en un temps raonable. 

Aquesta circumstància ocasiona la necessitat de cobertura temporal dels llocs de treball, amb la qual cosa es generen més situacions de temporalitat. 

Així, es preveu que les convocatòries de proves selectives puguin incloure, a més de les places autoritzades a les ofertes d'ocupació pública, un nombre de places addicionals per a cobrir futures vacants, a càrrec de les ofertes d'ocupació pública dels dos anys següents. Les vacants s'han d'adjudicar als aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, d'acord amb l'ordre d'aspirants aprovats en el procés selectiu, i es nomenen funcionaris de carrera amb destinació provisional.

Si bé aquesta mesura no és aplicable als processos selectius d'estabilització, excepcionalment, d'acord amb la disposició transitòria segona de la Llei 8/2023, sí existeix la possibilitat d'aplicar aquesta mesura en els processos selectius ordinaris que s'hagin iniciat durant l'exercici del 2023.

Per tant, i en el context del personal estatutari, es tracta d'una mesura que els òrgans de direcció de l'Institut Català de la Salut poden aplicar de forma voluntària i degudament justificada als processos ordinaris en curs al 2023.

D'altra banda, cal recordar que La Intersindical ja vam informar al mes d'octubre de 2023, Funció Pública de la Generalitat va obligar l'ICS a rectificar l'oferta pública d'ocupació de 2023, i les 4679 places de la taxa addicional d'aquesta OPO 2023 que l'ICS volia afegir a la Fase 1 (concurs-oposició) es van deixar sense efecte, tot i que l'ICS les vol afegir a la Fase 3.



La Intersindical a l'ICS lluitem i treballem per a tot el personal de l'ICS.

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:

✖️Twitter 📻 Telegram 📹 Youtube  📸Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat