dimecres, 2 d’octubre del 2024

Condicions de participació en la mobilitat voluntària oberta de manera permanent per a l’atenció primària

Participar en la mobilitat voluntària del personal estatutari dins de l'àmbit d'atenció primària d'una mateixa Gerència, ja sigui dins d'un mateix servei d'atenció primària (SAP) o entre diferents SAP d'una mateixa Gerència, implica acreditar una sèrie de requisits, seguir un procediment, així com tenir clares les limitacions d'ús, quines conseqüències té renunciar a la sol·licitud i altres condicions que s'apliquen per exemple a llocs amb perfil o a personal amb reducció de jornada, així com la clàusula per blindar l'estabilitat de la plantilla.

A continuació us ho expliquem:

El sistema que cal seguir en aquest cas és el de mobilitat voluntària oberta de manera permanent per a l'atenció primària, que convé no confondre amb el sistema de mobilitat voluntària de concurs de trasllat obert i permanent, un sistema diferent que opera per moure'ns a un hospital o gerència diferent en la que vam prendre possessió, des del propi Institut Català de la Salut o des d'un sistema de salut d'altra comunitat autònoma.

Per tant si el que volem és moure'ns dins el SAP de la gerència en la que tenim nomenament o a un SAP diferent dinsla mateixa gerència haurem de seguir el sistema de mobilitat voluntària oberta de manera permanent per a l’atenció primària.

Regulació

Requisits

Personal que pot participar de forma voluntària

Podrà participar-hi la persona aspirant que acrediti tenir els requisits següents:

1.- Condició de personal estatutari fix

Cal tenir la condició de personal estatutari fix de l'Institut Català de la Salut.

Excepcions:
  • No pot participar el personal de contingent i zona (personal en plaça no homologada).
  • Tampoc pot participar el personal amb nomenament en un dispositiu determinat (per exemple: EAP), llevat que en el moment de fer la inscripció al registre presenti sol·licitud de canvi per disposar d'un nomenament d'abast territorial, sol·licitud que es farà efectiva en el moment de la pressa de possessió de la nova adscripció. En cas de renúncia a la ubicació sol·licitada no es farà efectiu el canvi de nomenament d'abast territorial.

2.- Situació administrativa

Servei actiu o altra situació que comporti reserva del lloc a qualsevol dispositiu d'Atenció Primària
Cal estar en situació administrativa de servei actiu o en qualsevol altra situació administrativa que comporti reserva de lloc de treball i haver fet la presa de possessió de la plaça definitiva a qualsevol dispositiu d'Atenció Primària. 

Per saber quines son les situacions que comporten reserva de lloc de treball ho pots consultar aqui

Qualsevol altra situació diferent a la de servei actiu que no comporti reserva de lloc de treball a qualsevol dispositiu d'Atenció Primària
El personal estatutari fix de l'ICS en situació diferent a la d'actiu i que no tingui reserva de lloc de treball a una plaça de la mateixa categoria i especialitat o equivalent , hauran de tenir els requisits previstos legalment per al seu reingrés al servei actiu, és a dir, sempre que es compleixin els requisits i condicions establerts en la relació de llocs de treball.

Tenen la consideració de categoria equivalent les previstes en el Reial decret 184/2015, de 13 de març, que regula el catàleg homogeni d'equivalències de les categories professionals del personal estatutari dels serveis de salut i el procediment per a la seva actualització.

Per saber quines son les situacions que no comporten reserva de lloc de treball ho pots consultar aqui

Personal que ha de participar de forma obligatòria

No hi ha cap obligació de participar en aquest procés.

Àmbit territorial 

Les opcions de mobilitat abastaran les següents possibilitats:
  • Dins d'un mateix SAP
  • Entre diferents SAP d'una mateixa Gerència 

Procediment

El procés s'articularà per mitjà d'un registre informàtic obert de manera permanent, mitjançant la inscripció telemàtica en el Registre de preferències que permetrà la inscripció per localitat i per dispositius assistencials, gestionats per l'Institut Català de la Salut, existents en cada localitat (no es relacionaran consultoris locals).

Es podrà demanar, de manera ordenada, un màxim de tres dispositius.

En ocasió de vacant sense reserva es procedirà, en primer lloc, a revisar, per part del responsable de fer la proposta de nomenament, el Registre de preferències per visualitzar si hi ha candidats amb interès en el dispositiu assistencial on hi ha la vacant.

Criteris


Limitació d'ús

Un cop s'hagi assolit un lloc de treball per aquest procediment, no es podrà tornar a utilitzar aquest mateix sistema fins que hagin transcorregut dos anys des de la data d'efectivitat del canvi de lloc de treball.

Aquesta limitació no és aplicable a les convocatòries de mobilitat voluntària que es desenvolupin posteriorment.

Renúncies

En el cas que la persona renunciï al canvi proposat, causarà baixa en el registre per un període d'un any des de la data de renúncia.

Aquesta renúncia es podrà presentar en qualsevol moment, prèvia a la signatura de l'adscripció al lloc de treball per part de la persona interessada, un cop es disposi de tota la informació sobre les condicions de treball del lloc a ocupar (com ara retribucions, horari, etc.).

Llocs amb perfil

Les vacants que es generin podran ser ocupades per mitjà de la definició del perfil professional si el lloc es va cobrir amb anterioritat per mitjà d'aquest.

En el cas que es consideri que el lloc ha de ser cobert per mitjà d'un perfil professional caldrà que, prèviament a l'inici del procés de cobertura, aquest sigui aprovat d'acord amb els requisits establerts en el Pacte de selecció temporal. En aquest cas s'oferirà la vacant a les persones inscrites al Registre de preferències que compleixin aquest perfil, ordenades pel mateix sistema de puntuació que està previst en aquesta o, si s'escau, es realitzaran les proves addicionals a les persones inscrites que compleixin aquest perfil.

Personal amb reducció de jornada

El personal que disposi d'una reducció de jornada podrà participar, però, tenint en compte que aquesta situació decau en el moment en el que es faci efectiu el canvi de lloc i caldrà tornar a sol·licitar la reducció, si escau, en el nou lloc de treball.

Personal alliberat sindical

Per al personal alliberat sindical total que participi, la puntuació es referenciarà a la mitjana de crèdits de carrera que es van assolir en el moment en el que se li va atorgar carrera (llevat que la carrera professional l'assolís amb mèrits propis, cas en el que s'utilitzarien aquests) i mitjana d'objectius individuals de la categoria i unitat territorial dels exercicis en els que no disposés de DPO pròpia.

Clàusula per blindar l'estabilitat de la plantilla

Com a garantia d'estabilitat de la plantilla dels dispositius, emparada en la protecció de l'usuari al que s'atén, per mitjà d'aquest procediment no es podrà superar un 25% de renovació d'efectius, de cada categoria professional, cada dos anys.

La Intersindical a l'ICS lluitem i treballem per a tot el personal de l'ICS.

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:

✖️Twitter 📻 Telegram 📹 Youtube  📸Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat