dijous, 2 de març del 2023

Permisos eleccions sindicals | Permisos i llicències ICS

 

Marc normatiu

- Circular núm. 7/2006 de la Direcció General de la Funció Pública. ·

- Art. 48.j del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.


ELECTORS

Permís retribuït i no recuperable (Permís per anar a votar), en funció de la ubicació de la mesa electoral que correspongui: 

a) Mateix centre de treball: màxim de mitja hora. 

b) Diferent centre, mateixa localitat: màxim de dues hores. 

c) Diferent localitat: màxim de quatre hores, personal amb jornada ordinària i fins a dues hores personal amb jornada inferior a l’ordinària. 

d) No existeix dret al permís per professionals amb nomenaments a temps parcial, reduccions de jornada o que no treballen aquell dia. Els electors que es trobin en les situacions relacionades amb els apartats b i c hauran de demanar al President de la Mesa un document justificatiu de l'exercici del dret a vot, indicant l’hora d’entrada i finalització.

PRESIDENTS, VOCALS, INTERVENTORS I REPRESENTANTS ICS

- Permís de jornada ordinària completa de treball retribuït i no recuperable durant el dia de les eleccions (Permís per deure inexcusable).

- Permís equivalent a una jornada ordinària de treball en el primer dia laborable immediatament posterior al de la votació. Retribuït i no recuperable (Permís dia posterior a les eleccions).

SUPLENTS MESES ELECTORALS 

Permís per deure inexcusable en els següents casos: 

a) Si el professional treballa en torn de nit, el suplent té dret al permís per deure inexcusable la nit anterior a les eleccions, encara que finalment no formi part de la mesa electoral. 

b) Si el professional treballa en torn de matí, el suplent té dret al permís per deure inexcusable el temps indispensable per presentar-s’hi davant la mesa i, un cop constituïda, ha d’incorporar-se a la feina sempre que no hagi estat finalment convocat.

INDEMNITZACIONS (Dietes i despeses desplaçament): 

- Només percebran dietes i despeses per desplaçament els presidents i vocals de les meses legalment constituïdes.

A Sanitat tots els col·lectius professionals #Som1Equip i tots som #Imprescindibles!