divendres, 3 de novembre del 2023

Excedència per prestar serveis en el sector públic | Situacions del personal estatutari

La situació d'excedència per prestar serveis en el sector públic, coneguda en altres convenis o règims com a excedència per incompatibilitat, preveu que el personal estatutari pugui prestar serveis en altre categoria de personal estatutari, o bé com a personal funcionari o laboral en qualsevol de les administracions públiques, excepte si té la corresponent compatibilitat.

Condicions

El personal estatutari excedent per prestació de serveis al sector públic no merita retribucions, i el temps de permanència en aquesta situació els serà reconegut a efectes de triennis i carrera professional, si s'escau, quan reingressin el servei actiu.

Supòsits

És procedent declarar el personal estatutari en excedència per prestació de serveis en el sector públic:
  • Quan prestin serveis en una altra categoria de personal estatutari, com a funcionari o com a personal laboral, en qualsevol de les administracions públiques, llevat que hagi obtingut l'oportuna autorització de compatibilitat.
  • Quan prestin serveis en organismes públics i no els correspongui quedar en una altra situació.
S'han de considerar incloses al sector públic les entitats en què la participació directa o indirecta de les administracions públiques sigui igual o superior al 50 per cent o, en tot cas, quan tinguin una situació de control efectiu.

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat