divendres, 3 de novembre del 2023

Excedència voluntària | Situacions del personal estatutari

Aquest tipus d’excedència, que és la més habitual, es declara a petició de la persona interessada, sense haver de justificar-la, o bé d’ofici quan la interessada no sol·licita el reingrés al servei actiu en els terminis establerts una vegada finalitzada la causa que va determina el passi a una situació diferent de servei actiu.

Condicions

En els casos d’excedència voluntària per interès particular i d’excedència voluntària d’ofici, el temps mínim de permanència en la situació d'excedència voluntària és de dos anys.
El personal estatutari en situació d'excedència voluntària no merita retribucions, ni li és computable el temps que estigui en aquesta situació a efectes de carrera professional o triennis.

Supòsits

La situació d'excedència voluntària es declara d'ofici o a sol·licitud de l'interessat, segons les regles següents:
  • Es pot concedir l'excedència voluntària al personal estatutari quan ho sol·liciti per interès particular. 
Per obtenir el pas a aquesta situació cal haver prestat serveis efectius en qualsevol de les administracions públiques durant els cinc anys immediatament anteriors. Les lleis de funció pública que es dictin en desplegament del TREBEP poden establir una durada inferior del període de prestació de serveis exigit perquè el funcionari de carrera pugui sol·licitar l’excedència i s’han de determinar els períodes mínims de permanència en aquesta. 
La concessió de l'excedència voluntària per interès particular queda subordinada a les necessitats del servei, i s'ha de motivar, si s'escau, la seva denegació. No es pot concedir l'excedència voluntària per interès particular a qui estigui sotmès a un expedient disciplinari.
  • Es concedeix l'excedència voluntària per agrupació familiar al personal estatutari que ho sol·liciti i el cònjuge del qual resideixi en una altra localitat fora de l'àmbit del nomenament de l'interessat, per haver obtingut i estar ocupant plaça amb caràcter fix com a personal del Sistema Nacional de Salut, com a funcionari de carrera o personal laboral de qualsevol Administració pública.
  • És procedent declarar d'ofici en excedència voluntària el personal estatutari quan, finalitzada la causa que va determinar el pas a una situació diferent de la d'actiu, incompleixin l'obligació de sol·licitar el reingrés al servei actiu en el termini que es determini a cada servei de salut.

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat