diumenge, 2 de juny del 2024

L'ICS ens roba la meitat de la reducció de les hores pactada al III Acord

La jornada de treball general a l’ICS es va disminuir en 43 hores mitjançant el III Acord entre CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE. L'ICS mitjançant una instrucció del Director de Persones, Xavier Saballs, li robarà cada any la meitat d'aquestes 43 hores per distribuir-les com ells volen.

De conformitat amb la Instrucció del Director de Persones de l'ICS per a l’elaboració del calendari laboral 2024 i següents en aplicació del III acord de condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut, les reduccions s'apliquen de la forma següent:

Personal que treballava en jornada ordinària de 1.642 hores i que redueix a 1.599 hores anuals, amb una distribució de dilluns a divendres

L'aplicació al calendari de la reducció de 43 hores per la substitució de la jornada ordinària de 1.642 hores a 1.599 hores anuals feta d'acord amb l'aplicació del III Acord de condicions de treball per al personal estatutari de l’ICS anuals, amb una distribució de dilluns a divendres, es farà la meitat en jornades senceres a elecció del professional, i l’altra meitat sobre l’horari diari que es venia realitzant

La jornada diària de 7 hores i 30 minuts la redueixen a 7 hores i 24 minuts, a l'efecte de reduir en les jornades diàries de 7,5 hores la meitat de les 43 hores de reducció.

Els dies d’elecció del professional hauran de ser compatibles amb les necessitats del servei.

Personal que treballa a torns que cobreixen les 24 hores al dia, 7 dies a la setmana i 365 dies l’any (7-7-10,12+12 o d’altres)

La reducció de jornada s’ha d'aplicar al calendari descomptant dies complets, dels quals la meitat hauran de ser en tot cas a elecció del professional, i l’altra meitat seran fixats en el calendari per la institució.

  • Torn diürn (de 1642h a 1599 hores): 43 hores a repartir en jornades equivalents a la jornada diària que es realitzi (meitat hauran de ser en tot cas a elecció del professional, i l’altra meitat seran fixats en el calendari per la institució).
  • Torn nocturn (de 1472 hores a 1445 hores): 27 hores a repartir en jornades equivalents a la jornada diària que es realitzi (meitat hauran de ser en tot cas a elecció del professional, i l’altra meitat seran fixats en el calendari per la institució).

Els dies d’elecció del professional hauran de ser compatibles amb les necessitats del servei.

Conclusió: L'ICS ens roba la meitat de la reducció 

És a dir, el Director de Persones, Sr. Xavier Saballs ha decidit robar-nos la meitat de la reducció (21,5 hores en el cas del torn diurn, 13,5 hores en el torn nocturn, i la meitat de dies si la reducció s'aplica en dies) i distribuir-la en el calendari com ell consideri, i els sindicats del III Acord: CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE no diuen ni piu, ni mu, ni res.

Exigim que el Director Gerent de l'ICS, Sr. Xavier Perez, retorni la totalitat de les hores reduides als treballadors i les treballadores de l'ICS perquè deicideixin quan sol·liciten el seu gaudiment.



La Intersindical a l'ICS lluitem i treballem per tot el personal de l'ICS.

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat