dimarts, 4 d’octubre del 2022

FAQ sobre cobertura de places reservades a persones amb la condició de discapacitat en processos selectius de l'ICS

 

Les convocatòries específiques del processos selectius per a proveir places bàsiques de les diferents categories professionals de l’ICS incorporen una base en relació a l’elecció de destinació que és convenient aclarir. Tot seguit us expliquem com funciona.

L’ordre de preferència de Gerència serveix per a què l'ICS vagi atorgant places conforme al número d'ordre de cada persona aspirant. 

Si la destinació que heu indicat com a primera opció s'omple abans que no us toqui a vosaltres, us adjudicaran la segona opció si hi han places i així fins que us quedi atorgada una plaça a una gerència.

S'escull per ordre, tingueu o no una discapacitat legal reconeguda en el procés selectiu. 

No obstant, cal destacar que les places reservades per a les persones amb discapacitat acreditada només poden passar al torn lliure si no hi ha prou aspirants amb discapacitat acreditada aprovades, siguin quin sigui el seu número de classificació final.

Així mateix, en cas que hi hagués persones amb discapacitat acreditada aprovades més enllà del total de places reservades a tal efecte però estiguessin dins del total de places de la convocatòria no en quedarien excloses i podrien triar plaça segons el seu número de classificació.

Exemple: el llistat definitu (https://sanitat-icsc.blogspot.com/2022/03/llistats-de-classificacio-definitiva-oposicions-ICS.html) de la convocatòria DSI-LLIURE-2018

  • Total de places convocades 3.301
  • Total de places reservades a persones amb discapacitat legal reconeguda: 268.
  • Total de places per al torn lliure: 3301-268 : 3033

Imaginem que hi han 268 persones que han acreditat la discapacitat.

Segons el llistat definitu de la convocatòria DSI-LLIURE-2018, hi ha 7531 persones aspirants aprovades.

Una d'elles, està a la posició 7516, i ha acreditat la discapacitat

De l'1 al 15 són persones sense discapacitat, i la 16 té discapacitat.

Doncs escolliran les 15 primeres i se’ls assignarà destinació segons les preferències que hagin indicat en l'acte d'elecció telemàtic, i posteriorment la 16, que agafaria la 1a plaça reservada a persones discapacitades.

I així es continua amb la resta del llistat. 

Però imaginem que arribem a la posició 3270 i queden encara 31 persones que han acreditat la discapacitat però que no se'ls hi ha assignat destinació. 

Doncs l'assignació s’aturaria en la 3270, i s'anirien adjudicant destinacions de gerència a aquestes 31 persones aspirants amb discapacitat acreditada, independentment del número d'ordre en el que estiguin del llistat definitu, fins adjudicar-les totes. 

És a dir que a la persona que està en la posició 7516 de la classificació definitiva, se li adjudicaria la destinació de gerència número 3301.

Per ampliar informació relacionada amb el nomenament i presa de possessió podeu consultar les seguënts entrades del bloc
  • FAQ Procediment d'elecció de plaça ICS (llegir+)
  • FAQ Elecció telemàtica de gerència territorial | 1er acte d'elecció plaça ICS (llegir+)
  • FAQ Elecció presencial de servei d'atenció primària (SAP) /  Hospital | 2on acte d'elecció (llegir+)
  • FAQ sobre el nomenament i presa de possessió com a personal estatutari fix de l'ICS (llegir+)
  • FAQ sobre cobertura de places reservades a persones amb la condició de discapacitat en processos selectius de l'ICS (llegir+)
  • FAQ sobre com acreditar la capacitat funcional favorable (llegir+
  • Certificat negatiu d'antecedents penals per delictes sexuals (llegir+)