dijous, 3 d’agost del 2023

Permís per assumptes particulars | Permisos i llicències ICS

 

El permís per assumptes particulars es troba regulat a l’article 48. k) del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic (TREBEP) així com per l'article 96.2 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública (Decret legislatiu 1/1997), els quals estableixen que:

D'una banda, el TREBEP estableix que els funcionaris públics tenen dret, per assumptes particulars, a gaudir de sis dies a l’any.

D'altra banda, el Decret legislatiu 1/1997 estableix que es pot disposar de sis dies de permís l’any, com a màxim, per a assumptes personals sense justificació. 

La concessió d’aquests dies de permís està subordinada a les necessitats del servei i en tots els casos s’ha de garantir que la mateixa unitat orgànica on es presten els serveis assumeix sense dany per a terceres persones o per a la mateixa organització les tasques del funcionari o funcionària al qual es concedeix el permís.

En cas de reducció de jornada, el nombre total d’hores anuals de permís es redueixen proporcionalment.

El període de gaudiment és des de l'1 de gener de l’any en curs al 15 de gener de l’any següent. Aquest període es pot prorrogar fins al 31 de gener si no s’ha gaudit del permís per necessitats del servei o en altres situacions excepcionals.

Aquest permís es pot acumular a les vacances anuals (llegir+), sempre que ho permetin les necessitats del servei al que estigui adscrit la persona treballadora.

La disposició addicional tretzena del TREBEP preveu que les administracions públiques poden establir fins a dos dies addicionals de permís per assumptes particulars en complir el sisè trienni, que es poden incrementar, com a màxim, en un dia addicional per cada trienni complert a partir del vuitè (llegir+).


🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram 

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat