dimecres, 23 d’agost del 2023

Vacances anuals | Permisos i llicències ICS


Les vacances anuals del personal estatutari es troben regulades a l’article 50 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic (TREBEP), el qual estableix que:

El personal té dret a gaudir, durant cada any natural, d’unes vacances retribuïdes de vint-i-dos dies hàbils, o dels dies que corresponguin proporcionalment si el temps de servei durant l’any va ser inferior.

Es considera any natural de l'1 de gener fins el 31 de desembre de cada any.

Als efectes del que preveu l’article 50 del TREBEP, no es consideren dies hàbils els dissabtes, sense perjudici de les adaptacions que s’estableixin per als horaris especials.

Si les situacions de permís de maternitat, incapacitat temporal, risc durant la lactància o risc durant l’embaràs impedeixen iniciar el gaudi de les vacances dins de l’any natural al qual corresponguin, o si una vegada iniciat el període de vacances sobrevé una de les situacions esmentades, el període de vacances es pot gaudir encara que hagi acabat l’any natural a què corresponguin i sempre que no hagin transcorregut més de divuit mesos a partir del final de l’any en què s’hagin originat.

El període de vacances anuals retribuïdes no es pot substituir per una quantia econòmica. 

En els casos de renúncia voluntària s'ha de garantir en tot cas el gaudi de les vacances meritades.

No obstant això, en els casos de conclusió de la relació de serveis del personal estatutari per causes alienes a la seva voluntat, les treballadores tenen dret a sol·licitar l'abonament d'una compensació econòmica per les vacances meritades i no gaudides; i en particular, en els casos de jubilació per incapacitat permanent o per mort, fins a un màxim de divuit mesos.

El període o períodes de gaudi de les vacances anuals es fixa d'acord amb el que prevegi la programació funcional del centre corresponent.

A més, la disposició addicional catorzena del TREBEP preveu que cada Administració pública pot establir fins a un màxim de quatre dies addicionals de vacances en funció del temps de serveis prestats pels funcionaris públics (llegir+).

El criteri general per comptar els 22 dies laborables és que es comptabilitzin els dies laborables de dilluns a divendres, exclosos els festius. Aquest criteri només es pot aplicar a treballadores que realitzin la seva jornada de dilluns a divendres. 

Per aquelles treballadores que treballin en torns rodats en els quals s'incloguin dissabtes, diumenges i festius, hauran de comptabilitzar els dies que estiguin assignats al calendari laboral.

L'equivalència en hores és de 165 hores (22 dies x 7,5 hores). No hi ha distinció ni en dies ni en hores entre el torn diürn, el nocturn o el rodat.

El personal estatutari de l'ICS podrà gaudir de 5 dies de vacances l'any, sense necessitat que siguin compactats, per afegir als dies d'assumptes personals (llegir+) disponibles. 
 

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat