diumenge, 17 de març del 2024

Requisits per participar en la mobilitat voluntària de concurs de trasllat obert i permanent | Mobilitat voluntària

Per participar en el concurs de trasllat obert i permanent de l'ICS, és a dir, per moure'ns a un hospital o gerència diferent en la que vam prendre possessió, des del propi Institut Català de la Salut o des d'un sistema de salut d'altra comunitat autònoma, cal acreditar una sèrie de requisits.

A continuació us els expliquem:

El sistema que cal seguir en aquest cas és el de mobilitat voluntària mobilitat voluntària de concurs de trasllat obert i permanent, que convé no confondre amb el sistema de mobilitat voluntària oberta de manera permanent per a l'atenció primària, un sistema diferent que només opera en una mateixa gerència d'atenció primària.

Per tant si el que volem és moure'ns entre gerències o hospitals haurem de seguir aquest sistema de mobilitat voluntària de concurs de trasllat obert i permanent.

Personal que pot participar de forma voluntària

Podrà participar-hi la persona aspirant que acrediti tenir els requisits següents:

1.- Condició de personal estatutari fix
Cal tenir la condició de personal estatutari fix de l'Institut Català de la Salut o de qualsevol altre Servei de Salut del Sistema Nacional de Salut (Sergas, Osakidetza, Astursalud, etcètera).

2.- Situació administrativa

Servei actiu o altra situació que comporti reserva del lloc
Cal estar en situació administrativa de servei actiu o en qualsevol altra situació administrativa que comporti reserva de lloc de treball i haver fet la presa de possessió de la plaça definitiva amb una antelació mínima d'un any

Per saber quines son les situacions que comporten reserva de lloc de treball ho pots consultar aqui

El requisit d'haver fet la presa de possessió de la plaça estatutària de forma definitiva amb una antelació mínima d'un any no s'exigirà a la persona que participi des de destinacions obtingudes mitjançant redistribució o reassignació d'efectius, ni tampoc en el cas de no haver fet la presa de possessió per estar en alguna de les situacions que justifiquen la falta d'incorporació efectiva.

Qualsevol altra situació diferent a la de servei actiu que no comporti reserva de lloc de treball
El personal estatutari fix dels serveis de salut del Sistema Nacional de Salut en situació diferent a la d'actiu i que no tingui reserva de lloc de treball a una plaça de la mateixa categoria i especialitat o equivalent, hauran de tenir els requisits previstos legalment per al seu reingrés al servei actiu, és a dir, sempre que es compleixin els requisits i condicions establerts en la relació de llocs de treball.

Tenen la consideració de categoria equivalent les previstes en el Reial decret 184/2015, de 13 de març, que regula el catàleg homogeni d'equivalències de les categories professionals del personal estatutari dels serveis de salut i el procediment per a la seva actualització.

Per saber quines son les situacions que no comporten reserva de lloc de treball ho pots consultar aqui

Personal que ha de participar de forma obligatòria

Té el deure de participar en el concurs de trasllat obert i permanent el personal estatutari fix que ocupi a l'Institut Català de la Salut una plaça de manera provisional. Un exemple d'aquesta situació serien aquelles persones que van obtenir un nomenament amb destinació provisional a les REPESCO (Veure entrada Nomenament amb destinació provisional a les aprovades sense plaça dels processos de selecció DSI.LLIURE-2018 i TCAI.LLIURE-2018)

El personal estatutari fix que es trobin en aquesta situació ha de presentar la sol·licitud de participació en el concurs de trasllat i ha de sol·licitar, per ordre de preferència, totes les places de la seva categoria professional i especialitat.

El personal estatutari fix que ocupi a l'Institut Català de la Salut una plaça de manera provisional i que no participi en el concurs o no obtingui plaça i no hagués sol·licitat totes les de la seva categoria i especialitat serà declarat/ada d'ofici en situació d'excedència voluntària.

Compliment dels requisits durant tot el procés

Els requisits de participació s'han de complir abans de l'1 de novembre de cada any i mantenir-se durant tot el procés fins al moment del nomenament. La manca o la pèrdua dels requisits esmentats implica quedar exclòs de la convocatòria, sense que es generi cap dret derivat de la participació.


Si teniu algun dubte podedu contactar amb nosaltres i també podeu contactar amb la Unitat de Recursos Humans de la Gerència/Hospital on presteu serveis, especificant els vostres dubtes o necessitats, a on us han de donar suport per a qualsevol assumpte relacionat amb aques procediment de mobilitat.

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:
✖️Twitter 📻Telegram 🔵 Facebook 📸 Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat