divendres, 30 de desembre del 2022

Convocatòria i nombre definitiu de places bàsiques | Estabilització ICS

 

Avui s'ha publicat al DOGC la convocatòria de places bàsiques del procés d’estabilització i reducció de la temporalitat del personal de l’Institut Català de la Salut.

Aquesta convocatòria inclou les places bàsiques dels processos d’estabilització derivats de la Llei 20/2021, aquelles places pendents de convocar de l’oferta PESCO 2017 i les corresponents a l’oferta ordinària (taxa de reposició) dels anys 2019, 2020, i 2021. 

Nota important: Aquesta convocatòria va ser modificada en data 27 de gener de 2023 per la RESOLUCIÓ SLT/185/2023, de 25 de gener. (llegir+)

Punts clau

Places convocades

En total es convoquen 11.111 places bàsiques distribuïdes entre un total de 78 categories i categories amb especialitat que podeu consultar en la següent taula (llegir+)

A més, l'ICS ha publicat el mateix dia al DOGC 8 convocatòries per proveir 1383 places vacants de facultatiu/iva especialista en els serveis jerarquitzats dels diferents hospitals (H1-2022 Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida 105 places, H2-2022 Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona 133 placesH3-2022 Hospital Verge de la Cinta de Tortosa 45 placesH4-2022 Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona 179 placesH5-2022 Hospital Universitari de Bellvitge 240 placesH6-2022 Hospital de Viladecans 46 placesH7-2022 Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona 267 placesH8-2022 Hospital Universitari Vall d'Hebron 368 places).

El total de places convocades per les 9 convocatòries és 12.494.

L'ICS no ha inclòs les 1.541 places de l'OPO de l'ICS 2022 (llegir+) amb les quals es podrien haver arribat a convocar 14.035 places.



Temaris

A la convocatòria s'incorporen els temaris transversals i específics sobre els quals versaran els exercicis tipus test i el/s supòsit/s pràctic/s.

Temari transversal

El temari transversal consta de 6 temes i és d'aplicació a totes les categories i categories amb especialitat que inclouen proves d'oposició en el procés d'estabilització i en el procés ordinari.

Temari específic

S'estableix un temari específic per a cada categoria i categoria amb especialitat que inclogui proves d'oposició en el procés d'estabilització (44) i en el procés ordinari (28)

Una única sol·licitud d'inscripció per a cadascuna de les categories o categories amb especialitat objecte de convocatòria

La dinàmica de la convocatòria permetrà que les persones aspirants facin una única sol·licitud, per a cada categoria a la qual vulguin concursar, que els possibilitarà participar en els tres processos de la convocatòria.

La sol·licitud de participació en aquests processos de selecció és única en relació amb cadascuna de les categories o categories amb especialitat objecte de convocatòria i les persones que vulguin participar en aquests processos de selecció en relació amb més d'una categoria o especialitat hauran d'efectuar una sol·licitud per a cadascuna d'elles.

3 fases

En primer lloc, es resoldrà el procés de concurs de mèrits excepcional del procés d'estabilització (fase 1), d'acord amb el nombre de places convocades per a aquesta fase, de manera que les persones aspirants que assoleixin una destinació en aquesta fase decauran de continuar en el procés.

En segon lloc, amb les persones aspirants que continuïn en el procés de selecció, es resoldrà el procés de concurs oposició del procés d'estabilització (fase 2), en funció del nombre de places convocades per a aquesta fase, de manera que les persones aspirants que assoleixin una destinació en aquesta fase decauran de continuar en el procés.

Finalment, amb les persones aspirants que continuïn en el procés de selecció, es resoldrà el procés de concurs oposició del procés ordinari (fase 3) en funció del nombre de places convocades per a aquesta fase.

Proves de la fase d'oposició, úniques

Les proves de la fase d'oposició seran úniques, i seran d'aplicació tant al procés del concurs oposició d'estabilització com al procés del concurs oposició ordinari, adequant el pes de la puntuació al valor que correspongui en funció de l'establert per a cada fase.

Fins quan puc fer la inscripció

El termini per fer la inscripció és de 20 dies hàbils comptadors des de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria al DOGC. És a dir fins el 30 de gener de 2023 inclòs.

Com he de fer la inscripció

La presentació d'aquestes sol·licituds s'efectuarà telemàticament a través de l'enllaç següent https://www.ics.intranet.gencat.cat/SGRH/Acces.aspx?ReturnUrl=%2fSGRH%2fInici.aspx, mitjançant formulari normalitzat que es posarà a disposició a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria (és a dir a partir del 31/12/2022) i seguint les instruccions que proporcioni l'aplicació habilitada a l'efecte.

És imprescindible estar registrat en el Sistema de Gestió de Recursos Humans (SGRH) que figura a l'enllaç abans indicat per poder fer la inscripció. En cas de no estar registrat, caldrà donar-se d'alta com a nou usuari.

Podeu consultar Com accedir a l'SGRH amb el navegador Microsoft Edge en mode Internet Explorer aquí.

Aquest formulari i canal de presentació són d'ús obligatori per a l'admissió a la participació en la convocatòria, i no es consideraran vàlidament presentades aquelles sol·licituds que s'efectuïn amb un altre formulari o format i/o que es trametin per un altre canal.

Torn lliure i Promoció Interna

Dels tres processos, concurs de mèrits i de concurs oposició dels procés d'estabilització i  concurs oposició ordinari, l’únic que compta amb promoció interna és aquest darrer. Per tant, només és determinant en cas les teves opcions d'obtenir plaça passin per aquesta tercera fase.

Per a optar al torn de promoció interna cal estar en situació administrativa d'actiu a l’ICS i haver prestat serveis amb plaça en propietat almenys dos anys en la categoria de procedència (diferent de la que vols incriure't) abans del dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds (30/01/2022).

En el supòsit que la persona aspirant no compleixi els requisits específics per participar pel torn de promoció interna, la seva sol·licitud es traslladarà automàticament al torn lliure.

Requisits de participació

Podrà participar-hi la persona aspirant que acrediti els requisits de nacionalitat, edat (16 anys en endavant fins edat jubilació forçosa), titulació, capacitat funcional, no haver estat separat del servei per expedient disciplinari o inhabilitat judicialment, posseir els coneixements de llengua catalana i de llengua castellana que estiguin establerts a les disposicions comunes per a tots els processos selectius.  

A més, no es pot tenir la condició de personal estatutari fix de la categoria o especialitat de l'ICS respecte de la qual se sol·licita la participació, ni d'una categoria o especialitat homologada del Sistema Nacional de Salut respecte de la qual se sol·licita participaR.

Cal ressaltar que els requisits  s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds (30/01/2023) i s'han de continuar complint fins a la presa de possessió com a personal estatutari fix. 

Podeu ampliar la informació de la convocatòria aquí: RESOLUCIÓ SLT/4154/2022, de 27 de desembre, de convocatòria dels processos selectius d'estabilització mitjançant els sistemes de concurs de mèrits i de concurs oposició, i del procés ordinari (taxes de reposició) pel sistema de concurs oposició, per proveir places bàsiques de l'Institut Català de la Salut (codi identificació convocatòria 100)

Recordeu que al nostre bloc podeu consultar el nombre de places per categoria i especialitat (llegir+), els criteris (llegir+), els barems (llegir+), calcular els vostres mèrits (llegir+), les preguntes freqüents (llegir+) i la xerrada gravada sobre el procés d'estabilització a l'ICS (llegir+).

*Pacte de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre els criteris d’aplicació als processos d’estabilització derivats de la Llei 20/2021, els pendents de convocar de l’oferta PESCO 2017 i els corresponents a l’oferta ordinària (taxa de reposició) dels anys 2019, 2020, 2021 i, si és aprovada amb anterioritat a la publicació de la convocatòria, de la taxa de reposició del 2022. 

Comparteix si coneixes algú afectat

A Sanitat tots els col·lectius professionals #Som1Equip i tots som #Imprescindibles!