dimarts, 24 de setembre del 2024

Calendari laboral i saldo o escreix de jornada ordinària diürna del personal estatutari de l'ICS per al 2025

Al 2025 s'han establert 13 festes laborals autonòmiques, de les quals dos recauen en dissabte. Per tant, hi hauran 11 festius intersetmanals als quals s'hauran de sumar els dos festius locals que estableixi cada ajuntament, sempre que aquests recaiguin en dies laborables.

Com cada any, La Intersindical a l'ICS us facilitem informació amb el calendari laboral de l'any 2025 i el càlcul de saldo horari genèric per a una jornada ordinària diürna, la qual aquest 2025 serà de 1599 hores, amb les especifitats previstes a la Instrucció del Director de Persones de l'ICS per a l’elaboració del calendari laboral 2024 i següents en aplicació del III acord de condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut. Per a jornades nocturnes o mixtes el saldo dependrà del calendari de cada professional.

També us facilitem informació sobre els dies addicionals de vacances per antiguitat i sobre els dies addicionals per assumptes particulars per antiguitat. 

Al 2025 dues de les 13 festes laborals autonòmiques recauen en dissabte (el 1/11/2025 i el 6/12/2025). Per tant, al 2025 hi han 11 festes laborals autonòmiques que recauen en dies laborables, de les quals n'hi haurà una, a triar entre el 6 de gener, el 21 d'abril, el 24 de juny i el 26 de desembre, que tindrà el caràcter de recuperable*. Les altres seran de caràcter retribuït i no recuperable.

Si sumem els dos festius locals tenim les 13 festes que recauen en dies laborals al 2025.

Hi han localitats on algun dels dos o els dos festius locals poden recaure en dissabte. 

Tot això pot fer variar el saldo anual d'hores.

Festes laborals autonòmiques

Segons l'Ordre per la qual s'estableix el calendari oficial de festes laborals a Catalunya per a l'any 2025, les festes laborals autonòmiques són:

  1. 1 de gener (dimecres) Cap d'Any.
  2. 6 de gener (dilluns) Reis.*
  3. 18 d'abril (divendres) Divendres Sant. 
  4. 21 d'abril (dilluns) Pasqua Florida.*
  5. 1 de maig (dijous) Festa del Treball.
  6. 24 de juny (dimarts) Sant Joan.*
  7. 15 d’agost (divendres) L'Assumpció.
  8. 11 de setembre (dijous) Diada nacional de Catalunya.
  9. 1 de novembre (dissabte) Tots Sants.
  10. 6 de desembre (dissabte) Dia de la Constitució.
  11. 8 de desembre (dilluns) La Immaculada
  12. 25 de desembre (dijous) Nadal.
  13. 26 de desembre (divendres) Sant Esteve.* 

Al territori d'Aran, la festa del dia 26 de desembre (Sant Esteve) queda substituïda per la del dia 17 de juny (Festa d'Aran).

Festes laborals locals


A més de les festes laborals autonòmiques esmentades, s'han fixat dues festes locals mitjançant l'Ordre per la qual s'estableix el calendari de festes locals a Catalunya per a l'any 2025.

Calendari anual 2025 (Consulta, imprimeix i comparteix!!)




Saldos de jornada per col·lectius amb jornades diferents

Saldo de jornada ordinària del personal metge i altre titulat superior sanitari del grup A1


El saldo/escreix per a una jornada ordinaria diürna de 1642 hores anuals i amb una jornada diària de 7,5h queda així: 

 - Centres de treball sense cap festa local que recaigui en dissabte (8 hores d'escreix*)

 - Centres de treball amb 1 festa local que recaigui en dissabte (15 hores i 30 minuts d'escreix*)

 - Centres de treball amb 2 festius locals que recaiguin en dissabte (23 hores d'escreix*)

Les hores d'escreix planificades al calendari es compensen de forma general amb hores de lliurança abans de fer-les: Lliurances compensatòries o compensació d'escreix de jornada | Jornada de treball ICS

Escreix voluntari de 22,5 hores només per al personal A1 Sanitari: la instrucció de la Direcció de Persones de l'ICS que implica treballar 3 dies més a canvi de 3 dies de lliurança

Per instrucció del Director de Persones de l'ICS de 28 de maig de 2024, s'ha de garantir per a l’any 2024 i posteriors el poder realitzar, de manera voluntària, un excés horari total i en còmput anual de fins a 22,5 hores, el qual es planificarà conjuntament entre els serveis, les direccions i els seus professionals.

Aquest escreix es compensarà amb 3 dies sencers de 7,5 hores diàries, o el seu equivalent en hores per a altres distribucions horàries diferents, a gaudir a elecció del professional, i proporcionals al temps efectivament treballat de més respecte al seu calendari actual.

En tot cas, quan no sigui possible poder gaudir d’algun dia en la data escollida pel professional, haurà de ser compensat en el mateix any natural o, com a màxim, durant el primer trimestre de l’any natural següent.

Saldo de jornada ordinària del personal que treballava en jornada ordinària de 1.642 hores i que redueix a 1.599 hores anuals, amb una distribució de dilluns a divendres


 - Centres de treball sense cap festa local que recaigui en dissabte (7 hores i 30 minuts d'escreix*)

 - Centres de treball amb 1 festa local que recaigui en dissabte (14 hores i 54 minuts d'escreix*)

 - Centres de treball amb 2 festius locals que recaiguin en dissabte (22 hores i 18 minuts d'escreix*)

Les hores d'escreix planificades al calendari es compensen de forma general amb hores de lliurança abans de fer-les: Lliurances compensatòries o compensació d'escreix de jornada | Jornada de treball ICS

Saldo de jornada ordinària del personal que treballa a torns que cobreixen les 24 hores al dia, 7 dies a la setmana i 365 dies l’any (7-7-10,12+12 o d’altres)

  • Torn diürn: 43 hores a repartir en jornades equivalents a la jornada diària que es realitzi (meitat hauran de ser en tot cas a elecció del professional, i l’altra meitat seran fixats en el calendari per la institució, descomptant dies complets del calendari anual).
  • Torn nocturn: 27 hores a repartir en jornades equivalents a la jornada diària que es realitzi(meitat hauran de ser en tot cas a elecció del professional, i l’altra meitat seran fixats en el calendari per la institució, descomptant dies complets del calendari anual).
Les hores d'escreix planificades al calendari es compensen de forma general amb hores de lliurança abans de fer-les: Lliurances compensatòries o compensació d'escreix de jornada | Jornada de treball ICS

Saldo de jornada ordinària del personal que treballa en torn rodat i ACUT

Al personal que tingui assignat un torn de treball rodat, és a dir, que realitzi jornades de torn diürn i jornades de torn nocturn, li serà ajustada la seva jornada anual tenint en compte la part proporcional de jornada que realitza en ambdós torns. 

Per al personal que treballa als ACUTS, es mantindran els mateixos criteris de còmput de la jornada diürna i nocturna vigents, adaptats a la nova jornada anual pactada.

El saldo en aquests casos, per tant, serà equivalent a les hores que sobrepassin la jornada anual ordinària proporcional de cada professional.

*Nota: si no es fa el 100% de la jornada efectiva ordinària anual (1599h diürna, 1445h nocturna) o si es compacta la jornada planificada o altres situacions individuals, el saldo horari variarà. 

El gaudiment del saldo horari s’ha de pactar amb l’equip directiu del centre /servei i ha de quedar reflectit al calendari anual amb suficient antelació.

Les hores d'escreix es compensen de forma general amb hores de lliurança: Lliurances compensatòries o compensació d'escreix de jornada | Jornada de treball ICS

Dies addicionals

Dies addicionals de vacances per anys de serveis prestats

Dies addicionals d'assumptes personals per antiguitat

Podeu ampliar la informació a: Permís per assumptes particulars per antiguitat


En cas de dubtes sobre aquests saldos pots posar-te en contacte amb La Intersindical a l'ICS enviant-nos un correu a ics@intersindical-csc.cat



La Intersindical a l'ICS lluitem i treballem per a tot el personal de l'ICS.

🚩Lluitem per millorar les condicions laborals! #LluitemAmbTu

📲 Difon el missatge!

👍 Segueix-nos a:

✖️Twitter 📻 Telegram 📹 Youtube  📸Instagram

📝 Afilia't i lluita amb La Intersindical!
📧 ics@intersindical-csc.cat